söndag 14 februari 2016

Det gula varuhuset

Vintercamping är toppen!

En tur till Gekås blev det. Alla barnen var med vilket var spännande eftersom de inte följt med tidigare.

Vi åkte på fredag lite efter lunch. Tog lite ledigt och hämtade upp alla inför avfärd. Packade in frukostmat, sovgrejer och lite underhållning typ plattor och telefoner mm. Sen gav vi oss av.

Vi kom fram ca 17.30. Riktigt kallt och ruggigt ute, men sol. Lämnade ytterkläderna i bilen och knatade in på det stora gula varuhuset. Vi stod på parkeringen avsedd för husbilar. Den är öppen 07.00-21 00 så man kan troligen inte sova där.

Shoppade loss tills fötterna inte orkade gå mer. (Billigt blir det ju aldrig, men roligt roligt hade vi) Klockan var ca 20.00 och vi började bli rätt hungriga allihopa. Huttrade hela långa vägen tillbaka till SilverSARA och njöt verkligen av att få komma in i värmen.

Vi bestämde oss för att åka ut från parkeringen och ställa oss i samhället. Tänkte inte chansa på att bli instängda (och bötesfällda?) om det skulle ta mer än 1 timme att äta.

Kollade MAPS.ME och såg att det låg en ICA brevid restaurangen som vi sett ut tidigare. Parkerade där (1 timme fick man stå om man var ICA kund)

Gick in på Stantons som var typ lite finare pizzeria. Åt gott och hade mycket trevligt tillsammans. Väldigt blandad mat. Vi åt pannkakor, kebabsallad, pizza och fläskfilé. Och så lite vin till mig... Jättegott var det iallafall!

Hoppade in i bilen och körde den korta biten till ställplatsen (som ligger vid lagret). Betalde 90kr för en natt.

Det var en stor grusplan och jag tror att det fanns toaletter (men vi kollade aldrig).

Alla var såå trötta.

Bäddade ner dinetten (för första gången) och äldsta tjejen fick ligga där. Det var en bra säng! Hon sov som en prinsessa!

Det stod några bilar där. Vi var väl ca 7-8st.

På lördag morgon vaknade vi av att gasolen tagit slut. Ny flaska stod hemma i garaget och även en lite mindre reservflaska som skulle varit med förstås.

Vi åkte iväg till campingen (vi googlade och hittade info om att man kunde köpa gasol där). Köpte en ny flaska och sen åkte vi tillbaka till det gula varuhuset och gjorde i ordning frukost.

Kaffe kan man ju inte vara utan... och det blev en smaskig frukost! Vi hade lyxat till det lite extra och avnjöt en fin frukostbuffé.

Shoppning några timmar till....men jisses vad folk det var! Rätt jobbigt att det var så mycket folk överallt. De står med sina kundvagnar huller om buller.

Ingen ordning alls...

Vi blev klara ganska snabbt. (och inte blev det billigt den här gången heller....)

Äldsta dottern kom på att hon ville klippa av sig sitt långa hår så hon knatade in på en frisör och kom ut med en jättesnygg riktigt kort frisyr. Så modigt gjort!!

Sen såg vi att det fanns en skoaffär utanför så där shoppade vi lite till.

Vi tog en lunch på den asiatiska restaurangen samt Burger King. Ibland är det bra att ungarna är stora så att vi kan dela på oss.

Sen lasta in alla grejerna i bilen och rulla hemåt.

Mycket trötta men glada!

Längtar redan till nästa husbilstur.


//Family on tour

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...