lördag 9 juli 2016

Internet i Tyskland - tips

Förraförra året köpte vi flera simkort i Tyskland för x antal hundra kronor. Det var inte helt enkelt då vi inte pratar tyska. Vi fick hjälp av flera personer under flera dagar men inte ens de som var tyskar kunde fixa det. Totalt bortkastat.

Förra året köpte vi ett usb-modem som visserligen fungerade men var så segt att ungarna skrek rakt ut av besvikelse. När vi kom till Österrike funkade den helt plötsligt och alla telefonerna pep frenetiskt av allt som kickade igång. Där brände vi allt internet vi hade på några minuter.

Internet vill man ju gärna ha så vi ger inte upp i letandet.
I år har vi ju bytt fordon till husbil och har en hemma-router (D-link) med simkortshål. En extern antenn, köpt på Kjell & Company är monterad i takluckan vilket ger bättre mottagning. Nytt simkort via www.holidayphone.com för ca 500kr. 5Gig. Vi köpte kort för Tyskland men det finns även för andra länder tex Danmark och Österrike. Kortet kommer hem på posten. Tog knappt 1 vecka. Fungerar klockrent för oss 3!

//Family on tour

1 kommentar:

  1. Internet ingår numera i listan över livsnödvändigheter så jag förstår hur knepigt det kan bli om det inte funkar :) Kul att hitta dig via din kommentar hos mig förresten!
    /Linnea i Bayern

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...