tisdag 11 oktober 2016

Colmar, Colmar underbara Colmar! - Kroatien 2016 del 11

Vi sov på ställplatsen i Metz. Det var lugnt och skönt. Vi hade till och med fönstrena öppna för att få in lite vind. Så modiga/trygga kände vi oss. Stod ju så tätt så det kändes helt tryggt.

Vaknar och äter frukost direkt. Det är sol och 20 grader. Inte så många husbilar kvar, de flesta är betydligt mer morronpigga än vi. Nu är det fullt med bilar istället och vi funderar på om vi kommer kunna öppna dörren för det står  en yttepytte bil tätt tätt inpå oss.
Men vi kom iväg utan problem.

---

Den här dagen ska vi turista i staden Colmar. Den ska visst vara sevärd!

Typ stå med på folks 'bucketlist'...och då kan det ju inte vara tråkigt där antar jag.... Jag hittade den på Pinterest. (app/sida där man sparar på intressanta bilder)

På vägen stannar vi till i en fransk mataffär. köper lite Brie ost bla och nån flaska franskt vin.
Kör förbi ett McDonalds och stannar till för en snabb lunch för dottern. Passar på att använda lite gratis internet medan jag steker på lite enkel mat i bilen.

Så är vi på väg igen. Vi parkerar i utkanten på staden. Det ser ut som vilken grå liten stad som helst. Hittills inte nåt att hetsa upp sig över... så här kan det ju inte se ut! Jag är lite lätt besviken.



Maken är skeptisk. Han gillar mest att köra egentligen. Det är jag som står för stanna och turista-behovet. Och inledningsvis är det just nu i samma klass som soptunnorna i Metz. (och det var ju en kanonstad!!)

Så kommer vi in i den mest fantastiska lilla stad jag nånsin sett!
Vi fastnar vid en kanal kantad med blomlådor!
Vi trängs med alla andra och står på rad för att fotografera!
Kolla!


En pampig cathedral finns det här oxå. Modell stor den också.


Vi knatar in på nån gata. Tar vilken som helst. Det är ett myller av gator med den ena mer fotografiska vyn än den andra. Här kan man knäppa 1000 bilder lätt.
Ganska mycket människor oxå. Med kameror!


Kullerstensgator och timmerhus. Husen har olika färger, är olika stora både på höjd och bredd. Det är mycket utsmyckningar. Säkert gamla. Hela staden är mycket pittoresk.

Kolla in fönsterluckorna. Vem har inspirerat till de färgvalen? Är det lite Carl Larsson? Fast det var nog han som härmade i sånna fall... Snett och vint och hur charmigt som helst!


Människor står med sina mobiler i vädret och fotograferar både sig själva och alla de fina husen. Och vem kan klandra dem?

Stannar till vid en vacker skylt.


Ett sightseeingtåg finns det med. Jag hade gärna tagit en tur, men det var ingen annan som ville följa med. Vi åkte ju ett sånt i Luxemburg och det kanske räckte....


Så kommer vi fram till ännu en kanal. Den är täckt med prunkande blomlådor och vi går ända fram till den för att se om det finns något vatten i den.


Längs med kanalen är det uteserveringar av olika slag. Ser trevligt ut! Vi har ju nästan ätit nyligen så det känns inte som om middag är aktuellt redan.


En glass däremot slinker ner. Det är rätt varmt!

Mycket tjusiga färgkombinationer i alla lådorna.


Vanliga hus har blomlådor de med.


En annan kanal.


Så kommer vi fram till den bredaste kanalen hittills. Massor med folk. Små boutiquer längst ned i de vackra husen. Krimskrams blandat med handgjorda smycket och keramik. Mycket turistigt! Och en del saftiga priser.
Vi köper vykort så dottern kan skicka till sin klass.


Som en tavla! Visst är det! Svårt att tro att man skulle bli hemmablind om man bodde på ett sånt här ställe, men det kanske man blir.

Dottern har i flera års tid önskat sig en basker. Ni vet en sån där som konstnärerna i alla filmer har. De har en basker på huvudet och en baguette under armen. Dottern tror nog att det är urtypen av en fransman.

Vi frågar i nån turistaffär (kan man köpa läderhausen så borde det ju finnas chans att även hitta en basker?) men de bara skrattar. Iallafall så är det en butik som tipsar om en annan som hon tror skulle kunna ha baskrar. Vi strosar vidare men hittar inte rätt butik. Det var många vänster höger och bla bla...


En gondolbåt segar sig fram i kanalen. Gondoljären tar sig en ton och det utbrister jubel från både passagerare och åskådare.


Det går inte så fort fram... undrar hur lång kanalen egentligen är? Är det bara den lilla sträckan mellan broarna är det inte långt.


Längs kanalen är det utbyggda träbryggor. Det här är nog huvudkanalen i byn.
En del bryggor tillhör restaurangerna ser det ut som.


Ahhh, så ljuvligt!!


Vilken tur att vi stannade i den här lilla staden! Så mycket fint att se!! Kan varmt rekommenderas!
Nu avbockad på min bucketlist oxå!


Sista bilden får bli en bild på en restaurang. Undrar om de ser ut över huvud taget där inifrån?


När vi går mot SilverSARA hör vi stridsflygplan köra över oss. Det låter ganska mycket och vi blir lite förvånade. Mitt i vår idyll lixom.

Senare när vi kommit in i Tyskland igen och fått internet förstod vi att det hänt ett terrordåd. Kanske var det dit stridsflygplanen var på väg....

Nackdelen med att vara ute och resa i ett land där man inte förstår språket och inte heller har tillgång till internet är att man är helt OFF när det gäller nyheter. Vi hade verkligen ingen aning.

//Family on tour

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...