söndag 7 augusti 2016

Och så lite havsbad - med oönskat sällskap!

Bestämmer oss för att ta en tur till Karlskronatrakten.
Letar rätt på ett havsbad och chillar nån timme. När solen skiner måste man ju ta vara på tiden. Väderprognosen är inte såå lovande...

För att komma ner till stranden fick vi gå genom en kohage.
Kossorna följde oss med blicken...men brydde sig inte nämnvärt om att vi klev rakt igenom deras lilla paradis.



Det ligger en termometer och flyter en bit ut. Jag tar mig (nästan huttrande ut) och kollar vad den står på.
En del tång och annat urk ligger längre ut.
Inne vid stranden är det rent och fint. Tror nästan att någon har krattat bort överflödig tång, så 'rent' är det,

Termometern visar precis på 18 grader strecket.... så inte konstigt att benen nästan domnat!

Lite långgrunt oxå. Blir inget dopp för mig! Hutter!

Kossorna kollar in oss. De badar inte heller. Men vi ser deras avtryck i sanden.

Så börjar det bli lunchdags och vi bestämmer oss snabbt för att åka in i Kristianopel och testa den räkmacka vi fick tips på i Husbilsgruppen på FB.

Väl framme på Sött & Salt får vi köa rätt länge (populärt ställe) och sen snor kunden som står före oss den allra sista räkmackan. Precis framför ögonen på oss! Snopet!
Så vi får hålla till godo med en landgång från havet istället. Den var fin den med, men nu var det ju ändå räkmackan som skulle testas...
Lite besvikna kände vi oss nog allt efter att ha stått i kön så länge...

Hoppar in i bilen mätta och nöjda och drar vidare.
Minns ett besök i Rosengården i Kristianopel som tyvärr sålts och stängts sen vi var där senast. Kör förbi för att se om man kan kika in genom grinden. Ser inte så mycket.

Ringer Lavendelgården och gör ett quickstop hos dem. Köper några olika sorters Lavendel och en Katalpa. (Var den nu ska stå? Det är ett träd med potential att bli stort!!)

Sen åker vi in på en camping i närheten och checkar in medan regnet börjar smattra! Det blev en trevlig grillkväll med nyfunna holländska vänner.

Vaknar till solsken! Utcheckningen är mellan 10-11 så det blir endast ett snabbt dopp i havet innan avfärd.
Termometern visar modiga 20 grader så jag ger mig ner i vattnet.
Kossorna står en bra bit bort...
Ser underbart ut!


Döm om min förvåning (och SKRÄCK!!) när jag ser ett gäng såna här alldeles för nära! Snabbt upp! Hann doppa mig, men simma blev det inte tal om!
Maneter är det värsta som finns!!! Uäck!


Checkar ut och bestämmer oss för att köra till Glasriket. Vädret ska bli sämre och det känns som en bra aktivitet.

Vi kan inte riktigt smälta att vi inte fick den där räkmackan, så varför inte svänga in i Kristianopel igen och göra ett andra försök? Det blir en tidig lunch, men och?

Så får vi då varsin av denna omtalade skapelse. Gott!


På första parkett! Igen!
Uteserveringen ligger precis i hamnen och vi tittar nyfiket på en större motorbåts besättning som har fullt upp med cyklar och annat.
Ingen av oss har nån direkt erfarenhet av att vara till havs. Kan tänka oss att det ändå är lite likt husbilslivet.


Så ska vi då påbörja resan mot Glasriket.
Vi båda har minnen därifrån såklart (det har väl alla?), men då var vi barn och reste med våra respektive föräldrar. Nu blir det ju en egen tripp. Jag tror inte vi kommer att känna igen oss....

GPSen tar kortaste vägen och den visade sig bli smalare och smalare. Till slut är vägen så smal att vi nätt och jämt ryms. Blommorna som växer i dikeskanten vispar mot bilens sidor. Haha! Äventyr!
Hoppas verkligen att vi inte får möte!!



Vi klarade oss från möte och kom ut på större väg igen. Puh!

Kommer in i Kalmar och tar en sväng in på en husbilsaffär. Namnet på den nämner jag inte för de hade snören i alla visningsbilarna så man fick inte gå in i dem. Hm, på det sättet säljer man ju inga bilar!

Nu är vi ju egentligen inte ute efter nån ny bil, men titta kan man ju alltid!
SilverSARA är fullutrustad i vårt tycke nu och går som en klocka! Det enda vi funderar på är om vi skulle vilja ha en annan sänglösning.

- - -

Stannade till på en badplats vid havet, som vi hade besökt många många år tidigare. Det blev lite sol, men inget mera bad! (Inte intresserad av att träffa fler maneter!!). Läste lite och hade en soft stund. Vilade nån timme innan vi körde vidare.

- - -

Kollade vilka glashyttor som fanns och de hade lite korta öppettider med tanke på vad klockan blivit. De flesta glashyttorna skulle stänga runt 17 och vi beräknades vara framme en bit före 16.00. Hm, hur gick det där till? Vi vakande ju nyss!

Kom in i en enorm Outlet i Kosta. Enorm! Den här hade vi definitivt inga minnen från ,-) Skulle bara gå rakt igenom den till Glashyttorna, men fastnade i sportaffären och shoppade loss.
Roligt roligt!!
Men jisses vad tiden gick!
Kollade in i några av de andra affärerna oxå och sen kom vi fram till vårt mål.


Ja, men då hade de stängt. Och vi fick väl skylla oss själva som inte planerade bättre. Kosta och Orreforsbutikerna hade öppet, men det var ju egentligen inte de som var de intressanta...vi gick igenom dem ändå men kom ut utan att köpa nåt.

Sen fick vi hemlängtan! Vädret var ingen höjdare och vi bestämde oss för att köra hem. Egentligen skulle vi stannat ute en natt till, men det är ju det som är charmen med husbil. Man behöver ju inte planera utan kan styra kosan dit man vill.

//Family on tour

2 kommentarer:

  1. I Kristianopel var vi för några dagar sedan, vi åt lite mat på Salt & Sött nere i hamnen samt fortsatte till Brömsebro för lite kultur. Roligt att du tittade in på min blogg. Vi förbereder oss för vår övervintringsresa till Spanien och lite golf, och då börjar jag skriva på min blogg igen, så välkommen tillbaka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det fint nere i Kristianopel! Då kanske vi var där samtidigt?
      En övervintringsresa låter underbart...men jag har långt kvar till pensionen! Följer dig gärna!

      /SilverSARA

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...