söndag 12 april 2015

Mot Kroatien 2014 - Tivoli i Tyskland - del 4

Del 1, 2 och 3 på resan.

Vaknade 08.30. Liiite tidigt kan man säga....om jag får välja! Men det fick jag alltså inte. Någon är morronpigg och vi övriga får bara snällt vakna och kliva upp.
Åt frukost och kom iväg 10.30.

Nu ska vi shoppa på en stor outlet!
Metzingen. Det ska bli spännande!

Maken har hört talas om en MEGA outlet där man kan shoppa loss ordentligt. Riktigt billigt och stort ska det vara så förväntningarna är skyhöga. Till och med barnen är med på noterna och förväntar sig att få shoppa loss allt de önskar sig i klädväg. (Huh, kan bli hur dyrt som helst!)

Vi har upptäckt att vi har ganska lite gasol i tuben.
Typiskt nog så står det en full tub som skulle ha följt med, men i alla hast så glömdes den bort och står kvar hemma. Ja ja, gasol går väl att fylla på nånstans tänker vi. (Riktigt så enkelt var det inte visade det sig)

När vi rullar in i Metzingen ser maken en mack ganska nära parkeringen. Den tänker han besöka och försöka fylla på tuben. För så kan man ju göra i Sverige.

Det här är en skylt som välkomnar oss till mega outleten.

Men först mat! Vi parkerar vagnen och promenerar in i området. Det är ingen enskild lokal utan en hel stad!
Vi hittar en Italiensk restaurang och slår oss ned.

Drickat kommer först.
Moselvin såklart!
Vinglaset är inte såå stort. Vattenglaset däremot är rätt litet.
Ganska roliga proportioner. Vilket är viktigast?


Vi beställer pizza och pasta. En mini bläckfisk hamnar i min mat. Uäck! Det är typ det enda jag inte äter över huvud taget. Kan bara inte med att stoppa in den där i munnen! Nej, det går inte!

Nu ska vi ut och shoppa. Vi går och går mellan alla affärerna. Gör en plan för vilka vi vill gå in i. Hela stället är ju såå stort. Inte så tokmycket folk som tur är.

Billigt kan man kanske inte direkt säga att det är. Bara skitstort!

Hade väntat mig typ 'vanliga' priser men detta är larvigt. Visst, köper man Prada original i vanliga fall så kanske 30% billigare är billigt.
Skor som vanligtvis kostar 5000kr kostar nu 3000kr. Men nä. Jag skulle inte köpa skor för 3000kr. Och inte 5000kr heller.
Så jag handlar nada.
Måste säga att vi är ganska besvikna. Springer in och ut ur ett antal affärer men ingenting intresserar oss.

Jo förresten. Vi gick in i en chokladaffär. Köpte några olika delikatesschokladkakor. Roliga sorter. Kostade 80kr. Det var positivt!

Slut på den shoppingturen.

Vi bestämmer att vi ska köra därifrån men först kolla macken.
På väg mot bilen börjar det dra ihop sig riktigt mörka moln på himlen. Maken tar med sig 1 barn och springer i förväg.

Jag och de andra 2 säger att vi möts vid vagnen. Vi springer inte utan tar det lugnt.

När vi kommit till vagnen ser vi inte skymten av dem, men däremot är himlen bäcksvart. Halvvägs mot macken ser vi en affär som säljer statyer och sten. Vi går in där så länge.


Lite gulligt. Oväntat.


Går tillbaka till vagnen och då kommer regnet. Jag fick förstås inte ha nycklarna eftersom han behövde låsa upp fronten och ta ur tuben. I vanliga fall är det alltid jag som har nycklarna.

Nu kommer regnet! Och jag menar verkligen REGNET!! Det piskar ner! Står som spön i backen. Värsta spöregnet jag nånsin sett! Och här står vi nu. Mitt i regnet. Utan skydd!

Maken kommer springande och låser upp vagnen. Han har varit på en husvagnstillbehörs affär som låg bortanför macken, det var därför vi inte hittade honom.

Vi kastar oss in! Jag är redan dygnsur! Men vi skrattar och har roligt! Lätt hysteriskt kanske man skulle kunna säga.

Ingen gasol denna gång heller.

Kastar oss ut i regnet, som inte verkar avta, för att åka vidare. Ingen idé att bara sitta och vänta.
En stund senare slutar det regna.
Då ser vi ett Lidl där vi bestämmer oss för att stanna.
Brevid Lidl ligger en mack. Tanka först. Vi har kört 29 mil på tanken.
På macken är det en ung tjej som jobbar som pratar rätt OK engelska och vi frågar henne om hur vi ska fixa internet. Hon försöker men säger att hennes mamma ska hämta henne när hon slutar (om en timme). Om vi vill vänta på mamman (som hon tror kan hjälpa oss) så går det bra.

Vi bestämmer oss för att inte vänta. Har vi klarat oss så här långt utan internet kan vi klara oss lite till.

Planen är att vara framme vid tivolit som vi ska besöka dagen efter och sova någonstans i närheten.  Vi har en bit att köra.

Kl. 22.20 är vi framme vid Europa park. Det är mörkt.
Vi kör in mot tivolit och kör längsmed fast på utsidan, det är ganska stort. Väldigt upplyst och tjusigt med mycket lampor i olika färger.

Ser en skylt där det står camping och kör mot den. Gissar att incheckningen precis stängt då klockan passerat 22.00 men skulle det finnas en parkering utanför kan vi stå på den.

Hittar en infart som ser smal ut. Vi vågar inte köra in eftersom vi inte har nån aning om vart vi kommer och ifall det går att vända, så vi lämnar ungarna i bilen och promenerar in.
När vi kommit in en bit blir vi omkörda av en stor turistbuss. Då vänder vi och hämtar bilen.


Vi kör fram till campingens infart och ser att det finns en reception som det lyser i. Går in och pratar med tjejen där. Visst har de öppet. Man tar 'en biljett' i en automat och sen betalar man när man lämnar stället. Hm, verkar ju smidigt.
Sen kommer vi in i vad som ser ut som en Western stad. Ser himla läckert ut!



Man får ställa sig var man vill. Det är jättestor yta och det finns elstolpar överallt. Vi tar en plats en bit bort från servicebyggnaderna. Det är mycket lampor överallt, som gatlyktor. Vi vill stå där det är mörkt och lugnt.

Vi tar en macka i vagnen och börjar bädda i ordning.
Ungarna tjafsar om nåt och jag är rätt irriterad. Tar min tandborste och knatar iväg. Behöver få lite tyst en stund.

Går runt och kollar lite. Det finns duschar och toaletter. Män för sig och kvinnor för sig. Mycket snyggt och prydligt. Diskstuga och nåt so ser ut som en restaurang. Hör prat och skratt. Går in mellan huset och kommer fram till en sjö.

Runt sjön, på baksidan av Westernlängan är det pub. Massor av små bord med tända ljus på. Ser väldigt mysigt ut. Jag blir genast på bättre humör och tänker att jag ska hämta maken så kan vi sätta oss där en stund. Skyndar mig tillbaka till vagnen.

Ungarna har lagt sig och det är frid och fröjd. Maken är sur men följer med lite motvilligt. Klart han är trött som till råge på allt får lyssna på ungarna efter en hel dags körande.

Vi tar med oss plånboken och går bort till puben. Sätter oss vid sjön och beställer in en öl och ett glas vin.

Det kommer en trubadur som spelar lite. Vi har det mysigt och allt känns toppen igen!


Så här ska det se ut!


Brevid oss sitter ett gäng med tyskar. De är rätt uppspelta och glada. En av dem frågar oss var vi kommer ifrån. Vi svarar att vi är från Sverige. Då vill de bjuda oss på tequila. Vi skrattar och får glas av dem. En av männen kommer och häller upp. Sen gör vi en gemensam skål med dem med citron och salt, precis som man ska! Skrattar mycket! Vi pratar lite mellan borden en stund. De vill bjuda på mer men vi tackar nej. (Tequila är ju inte särskilt gott!!)

Vi börja blir lite lagom trötta och bestämmer oss för att gå och lägga oss.

Hela staden består av en massa underliga gamla grejjer. Det är rätt mysigt!


Här är framsidan på längan. Den där hästen var välbesökt. Både stora och små ville sitta på den.


Automater att handla i fanns det lite här och där.


Här inne kunde man äta.


Sen sov vi gott och tryggt!
På torsdagen blev det fint väder. 25°
 och sol.

Vi äter frukost i vagnen och gör oss redo för en hel dag på tivolit. Entrén kostade 200 euro för oss 5.
Vagnen står kvar på campingen och det är gångavstånd till tivolit.

Tivolit är verkligen något för sig! Wow! Liseberg och Gröna lund står sig slätt i jämförelse.
Det är många berg och dal banor. Vi åker och åker. Maken tar hand om lilltjejen som inte är speciellt förtjust i snabba farter och jag och de 2 stora åker så mycket vi bara hinner.
Stora tjejen blir åksjuk och mår illa så hon sätter sig på en bänk och somnar till. Jag sitter med henne och mellantjejen åker själv. Hon är tuff hon! Inte rädd för nåt!

Hela dagen åker vi, sen är vi rätt nöjda och trötta i fötterna när vi får gå tillbaka till campingen. Vi bestämmer oss för att stanna en natt till.

Bränner på en påse med pytt som jag hade i frysen. Hela tiden orolig att gasolen ska ta slut, men den räcker.

Vi hittar ett bord med bänkar en bit bort och bär bort maten dit och sitter där och äter. Solen skiner och det är underbart! Camping är härligt! Spelar ett parti yatsy. Sen tröttnar ungarna och vill gå till vagnen och vila. Vi sitter kvar och bara slappar.

Ett tyskt ungt par kommer fram till oss och frågar om vi kan hjälpa dem med deras luftmadrass. De har fått hål i den och har sovit på det hårda betonggolvet hela natten. Stackarna! Maken hämtar tejp och de lånar med sig den till sitt tält.

Ser en svenska husbil. Kollar upp regplåten och det visar sig att de är från samma stad som vi. Men vi ser inga människor i den. Tyckte det var lite lustigt. Så långt borta som vi är.

Paret kommer tillbaka och ber oss komma och hjälpa dem tejpa. Maken följer med.
Blir en tidig kväll.

Nästa dag är det ännu varmare. 28° och disigt. Vi packar snabbt ihop oss och rullar iväg. När vi checkade ut fick vi betala 54euro för 2 dygn inkl. el och parkering.
Nu ska vi till Schweitz. Fast först ska vi snabbt titta in på husvagnsaffären  Ernst som vi såg låg nära där vi svängde in mot tivolit.

Det är en stor affär och vi letar länge efter en gasoladapter som vi har förstått att man måste köpa. I Sverige har vi en typ av koppling mellan gasoltuben och ja vad den nu kan tänkas heta typ 'brännaren' och i resten av Europa en annan. Man kan förklara det som om den ena har hane-uttag och det andra hona-uttag. Vi hittar ingen sån adapter och personalen i affären är väldigt hjälpsamma och ringer runt och frågar andra affärer om de har. Ingen har och tillslut kommer maken på att han kanske kan fulkoppla lite. Jag är inte riktigt helt med på noterna. Har respekt för gasol. Det kan hända tokiga saker om man gör fel.
Tjejen i affären blir helt förskräckt när hon förstår vad det är han tänker göra. I vilket falls som helst så går det inte för de har inte mutter/koppling med samma dimension som vi har på brännaren.

Vi åker därifrån utan att ha löst problemet. Tog väl säkert 2 timmar.... Och under tiden har ungarna väntat duktigt i vagnen. Ibland blir man förvånad över hur tålmodiga de är.

Vi ska göra ett försök till och hittar en större bygghandel som heter Globus Baumarkt. Kanske kan man fylla vår tub?
Nej det kunde man inte.

Glasspaus på macken Shell brevid och lite prat om internet då det stod en engelskspråkig person i kassan. Mycket vänlig, han frågade alla i kön om de kunde hjälpa till. Slutar med att maken köper ännu ett kontantkort och killen i kassan startar det åt oss.
Äntligen lite internet!!!

Japp, då ska vi rulla in i Schweitz. Internet höll en liten stund, sen dog det. Men ungarna han kolla av lite iallafall.
Kl. 15.00 köper vi en vignette för Schweitz. Kostar 35euro.
Känns dyrt!
Det är 29°

Vi kommer in i Brygg 16.30. Alla är jättehungriga och vi tänker att vi ska äta på en restaurang då vi inte tror gasolen räcker så mycket längre till. När maken skakar på tuben hör han inte att det skvalpar nåt längre.

Hittar en Coop affär och ser en pizzeria/restaurang på andra sidan vägen. Vi har ju lovat ungarna glass vid varje stopp och sen pizza i alla länder. Alltså är det pizza som är målet. Parkerar på restaurangens parkering. Vi tar upp flera platser men ställer oss så smalt det bara går. Pizzerian har inte öppnat än så vi tror att det inte borde vara nån fara. Vi tar ju inte hans kunder eller så. Knatar över vägen till Coop för att köpa lite bröd.
Kommer på att vi inte har med några Schweitziska franc. Tänkte inte på det!
Köper lite bröd och vindruvor och får betala lite väl mycket tyckte vi. Men tänker inte mer på det.
Går tillbaka till vagnen och möts av en skogstokig restaurangägare! Han är vansinnig för att vi står på hans parkering! Han står med telefonen i högsta hugg men vet nog inte vart han ska ringa eftersom han inte känner igen vår typ av regplåt. Vi har inte heller nåt landsmärke på varken vagnen eller bilen. Bara EU märket på de nya regplåtarna.
Vi försöker lugna honom och säga att vi väntade på att han skulle öppna. Han lugnar sig lite och blir helt plötsligt vänligheten själv och släpper in oss 20 minuter före öppning i sin restaurang. Ungarna får varsin pizza och vi tar en enkel billig köttbit. Menyn är på österikiska och vi vet inte rikgti vad allting kostar så vi håller oss till det billigaste han har. Tar inget vin eller så. Bara vatten.
När notan kommer får vi en chock. 117euro står det på kvittot. Huh!
Ingen är gladare än vi när vi får åka därifrån.


Nästa inlägg handlar om Schweitz och Italien. Del 5.

//Family on tour

1 kommentar:

  1. Hej! Tusen tack för din kommentar...ska jobba lite på del nummer 5.... Ha det bäst du med! /Lillianna

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...